Hælsmerter hos børn – Severs Syndrom Behandling

Hælsmerter (Severs Syndrom)

Hælsmerter hos børn

Har dit barn ondt? Hos Klinik for fodterapi tilbyder vi behandling af hælsmerter hos børn – severs syndrom behandling. Aktive børn i alderen 6-15 år kan opleve hælsmerter, som kan afhjælpes ved hjælp af specielle indlæg. Vores indlæg er individuelt fremstillet her på klinikken, så de passer 100 % til de fødder, der skal bruge dem.

Indlæggene fremstilles, mens du venter, så du går herfra med et fungerende indlæg. De er rigtig effektive, og effekten kan mærkes fra starten.

Severs Syndrom Behandling

Årsagen er ofte severs syndrom (også kaldet Apophysitis calcanei). Severs syndrom skyldes overbelastning i vækstzonen i hælbenet. Dette kommer af, at achillessenen trækker i den bageste del af hælbenet, apofysen. Apofysen er blød indtil foden er fuldt udvokset, hvilket den er omkring 14-15 års alderen. Herefter ses symptomet ikke længere.

Hos børn, der vokser hurtigt, kan scener og knogler have svært ved at følge med, hvilket kan øge risikoen for lidelsen. Læs evt. mere om hælsmerter på Netdoktor

Hvad er tegnene på Severs Syndrom?

Man kan ikke rigtigt se lidelsen, men børnene klager tit over smerter i hælene, når de skal løbe og f.eks. spille fodbold. De kan de derfor ikke være med i kammeraters leg, hvilket jo deprimerer dem meget.

Forældrene søger med lys og lygte efter behandlingen, som ikke alle kender. Diagnose kan stilles ved at man forsigtigt trykker med to fingre, en på hver side af hælen, hvorefter barnet mærker en moderat smerte.

Hvordan behandles det?

Severs Syndrom kan afhjælpes ved specialindlæg, som hjælper mod hælsmerter hos børn.

Dette fænomen er heldigvis kun midlertidigt, og barnet skal bare hjælpes igennem perioden så godt som muligt.

 

Vi behandler også Cavusfod og platfodhed med indlæg. Få et overblik over alle vores typer indlæg, her.

Jeg vil gerne vide mere

Du er altid velkommen til at kontakte os.

Ring til os på (+45) 56 65 32 33 og få en uforpligtende snak om skoindlæg. Du kan også sende en mail til info@foedder.dk eller udfylde vores kontaktformular.

Skriv til os