Indlæg til sko

Fodindlæg tilpasset til dig.

Vi fremstiller individuelle ortopædiske fodindlæg, præcis efter dit behov. Ikke alle problemstillinger kan løses ved præfabrikerede indlæg. Det kan derfor være nødvendigt at opbygge skoindlæg helt fra bunden.

Fodindlægene sikre, at foden er i den optimale stilling og eventuelle fejlstillinger korrigeres. Dette gør, at du så vidt muligt vil opnå en normal gang og derved undgår unødig slitage af og smerter i kroppen. Fodindlæg kan ligeledes aflaste områder med stort tryk og/eller smerter i fødderne som eksempelvis ved det man i daglig tale kalder hælspore eller ved forfodsplatfod (Pes Planus Tranversus). Fodindlægene hjælper med at omfordele belastningen.

Ved individuelt fremstilling af indlæg er der mulighed for at kombinere flere forskellige materialer og aflastninger for herved opnå den optimale aflastning til din fod.

Individuelt fremstillede indlæg

Vi er specialister i at lave individuelt tilpassede indlæg til sko – til både børn og voksne.

Hælsmerter

Leddegigt

Diabetes

Cavusfod

Hælspore

Platfod

Nedsunken forfod

RSscan

Andre symptomer?

Hvordan hjælper fodindlæg?

Får du nemt hælsmerter, ømme fødder eller trætte ben?

Dette kan dette stamme fra fejlstillinger i fødderne og kan i de fleste tilfælde afhjælpes med de rette fodindlæg. Korrigering via fodindlæg kan afhjælpe. Ligesom fodindlæg kan være en hjælp, hvis du løber dårligt. Aktive børn i alderen 9-15 kan opleve hælsmerter. Dette kaldes Apophysitis calcanei. Læs mere om Apophysitis calcanei her.

Indlæg til skoene kan hjælpe mod hælsmerter og eventuelle lidelser – og så giver de en bedre fodstilling.

 

Hvem laver fodindlæg?

Indlæg er blevet fremstillet af fodterapeuter gennem flere årtier, og faggruppen har således oparbejdet en meget stor ekspertise på området.

Der skelnes mellem forebyggende, aflastende og korrigerendeindlæg.

Fodterapeuten har flere fremstillingsmetoder at vælge imellem og tillige et stort udvalg af materialer til anvendelse ved fremstillingen afindlæg. Afhængig af fodterapeutens vurdering af problemet, der skal behandles, og dets faktuelle oplysninger om patientens alder, almene fysiske tilstand og aktivitet, træffer fodterapeuten sit valg af metode og materialer.

Fodindlæg flytter og fordeler belastningen på foden, og kan derfor være med til at afhjælpe uhensigtsmæssig gang og belastning af foden. De støtter foden, kontrollerer gangen, øger komforten, reducerer træthed i fødder, ben og muskler.

Fodindlæg kan blandt andet hjælpe mod:

  • Hælsmerter
  • Knæsmerter
  • Achillesenesmerter
  • Skinnebenssmerter

Vi laver indlæg efter to forskellige metoder. Hvilke indlægstyper, der er bedst egnet til dig afgør fodterapeuten.

 

Forebyggende og/eller aflastende fodindlæg

Der kan være tale om forebyggende og/eller aflastende fodindlæg til meget sårbare fødder, hvor der er risiko for sårdannelser. Her vil der typisk være tale om patienter med diabeteshælsporleddegigt, nedsat følesans, nedsat blodforsyning eller hvor vævet i fodsålen er meget tyndt. Også overvægt taler for et aflastende fodindlæg.

Korrigerende fodindlæg

Korrigerende fodindlæg fremstilles ved forekomsten af medfødte eller erhvervede fejlstillinger i fødderne. Der kan f.eks. være tale om Cavusfodplatfodnedsunken forfod, skæve fødder mm.

indlæg

Det virker meget lovende med de nye indlæg. I går løb jeg 4 km i de sportssko, der før har givet problemer. Ingen ømhed hverken i fødder eller ben.

Pernille

Indlæg til børn

Gider dit barn ikke gå langt eller klager det over hælsmerter?

Indlæg til voksne

Får du nemt hælsmerter, ømme fødder eller trætte ben?

Jeg vil gerne vide mere...

Du er altid velkommen til at kontakte os. Ring til Arne og Frederik på 56 65 32 33 og få en uforpligtende snak om indlæg.