Indlæg til sko

Fodindlæg tilpasset til dig

Vi fremstiller individuelle ortopædiske fodindlæg, præcis efter dit behov. Ikke alle problemstillinger kan løses ved præfabrikerede indlæg, og det kan derfor være nødvendigt at opbygge skoindlæg helt fra bunden.

Fodindlæggene sikrer, at foden er i den optimale stilling og eventuelle fejlstillinger korrigeres. Dette gør, at du så vidt muligt vil opnå en normal gang og derved undgår unødig slitage og smerter i kroppen. Fodindlæg kan ligeledes aflaste områder med stort tryk og/eller smerter i fødderne. Eksempelvis ved det som man i daglig tale kalder hælspore eller ved forfodsplatfod (Pes Planus Tranversus). Fodindlæggene hjælper med at omfordele belastningen.

Ved individuel fremstilling af indlæg er der mulighed for at kombinere flere forskellige materialer og aflastninger for herved opnå den optimale aflastning til din fod.

Hvordan hjælper fodindlæg?

Får du nemt hælsmerter, ømme fødder eller trætte ben?

Dette kan dette stamme fra fejlstillinger i fødderne og kan i de fleste tilfælde afhjælpes med de rette fodindlæg. Samtidig kan fodindlæg være en hjælp, hvis du løber dårligt. Aktive børn i alderen 9-15 år kan opleve hælsmerter – også kaldet Apophysitis calcanei eller Servers Syndrom.

Korrigering med skoindlæg kan hjælpe mod hælsmerter og eventuelle lidelser – og så giver de en bedre fodstilling.

Læs mere

null

Hælsmerter

Årsagen er ofte Apophysitis calcanei - også kaldet Servers Syndrom. Apophysitis calcanei skyldes overbelastning i vækstzonen i hælbenet.

null

Leddegigt

Ved leddegigt i fødderne er der tale om en betændelse af ledvæsken, som består af cellerne i hinden omkring fodleddet.

null

Diabetes

Fødderne er en vigtig del af hverdagen, og de har brug for at blive plejet og behandlet godt. Som diabetiker er der øget risiko for komplikationer.

null

Cavusfod

Cavusfod (På latin Pes Cavus) kaldes også hulfod, og det er det modsatte af Platfod.

null

Hælspore

Lidelsen hælspore skyldes en overbelastning af trædepuden under hælbenet. I nogle tilfælde ses en forbedring ved senetilhæftningen ved hælbenet.

null

Platfod

Platfod kan være en primær lidelse, og lidelsen er typisk medfødt og arvelig og ses ofte sammen med andre deformiteter af ben og fødder.

null

Nedsunken forfod

Ved nedsunken forfod er denne tværbue, som navnet antyder, sunket ned. Det medfører, at tæernes ledhoveder presses ned i underlaget.

null

RSscan

RSscan er en trykfølsom plade, som bruges til at vise den dynamiske belastning af foden. Den kan ofte vise ting, som man ikke kan se med det blotte øje.

null

Andre symptomer?

Oplever du andre symptomer end beskrevet? Så kontakt os.

Hvem laver fodindlæg?

Indlæg er blevet fremstillet af fodterapeuter gennem flere årtier, og faggruppen har således oparbejdet en meget stor ekspertise på området.

Der skelnes mellem forebyggende, aflastende og korrigerende indlæg.

Fodterapeuten har flere fremstillingsmetoder at vælge imellem og tillige et stort udvalg af materialer til anvendelse ved fremstillingen af indlæg. Afhængig af fodterapeutens vurdering af problemet og oplysninger om patientens alder, almene fysiske tilstand og aktivitet træffer fodterapeuten sit valg af metode og materialer.

Fodindlæg flytter og fordeler belastningen på foden, og det kan derfor være med til at afhjælpe uhensigtsmæssig gang og belastning af foden. De støtter foden, kontrollerer gangen og øger komforten. Derudover kan de rette indlæg reducere træthed i fødder, ben og muskler.

Fodindlæg kan blandt andet hjælpe mod:

  • Hælsmerter
  • Knæsmerter
  • Achillesenesmerter
  • Skinnebenssmerter

Vi laver indlæg efter to forskellige metoder. Fodterapeuten afgør, hvilke indlægstyper der er bedst egnet til dig.

Forebyggende og/eller aflastende fodindlæg

Der kan være tale om forebyggende og/eller aflastende fodindlæg til meget sårbare fødder, hvor der er risiko for sårdannelser. Her vil der typisk være tale om patienter med diabetes, hælspor, leddegigt, nedsat følesans, nedsat blodforsyning, eller hvor vævet i fodsålen er meget tyndt.

Også overvægt taler for et aflastende fodindlæg.

Korrigerende fodindlæg

Korrigerende fodindlæg fremstilles ved forekomsten af medfødte eller erhvervede fejlstillinger i fødderne.

Det kan for eksempel væres Cavusfod, platfod, nedsunken forfod, skæve fødder og meget mere.

Individuelt fremstillede indlæg

Vi er specialister i at lave individuelt tilpassede skoindlæg – til både børn og voksne.

null

Skoindlæg til børn

Gider dit barn ikke gå langt, eller klager det over hælsmerter?

null

Skoindlæg til voksne

Får du nemt hælsmerter, ømme fødder eller trætte ben?

Jeg vil gerne vide mere

Du er altid velkommen til at kontakte os.

Ring til os på (+45) 56 65 32 33 og få en uforpligtende snak om indlæg.

Skriv til os