Skoindlæg til voksne

Hvordan hjælper fodindlæg?

Får du nemt hælsmerter, ømme fødder eller trætte ben?

Dette kan dette stamme fra fejlstillinger i fødderne og kan i de fleste tilfælde afhjælpes med de rette fodindlæg. Korrigering via fodindlæg kan afhjælpe. Ligesom det kan være en hjælp hvis du løber dårligt.

Fodindlæg til skoene kan hjælpe mod hælsmerter og eventuelle lidelser – og så giver de en bedre fodstilling.

Hvem laver fodindlæg?

Fodindlæg er blevet fremstillet af fodterapeuter gennem flere årtier, og faggruppen har således oparbejdet en meget stor ekspertise på området.

Der skelnes mellem forebyggende, aflastende og korrigerende fodindlæg.

Fodterapeuten har flere fremstillingsmetoder at vælge imellem og tillige et stort udvalg af materialer til anvendelse ved fremstillingen af indlæg. Afhængig af fodterapeutens vurdering af problemet, der skal behandles, og dets faktuelle oplysninger om patientens alder, almene fysiske tilstand og aktivitet, træffer fodterapeuten sit valg af metode og materialer.

Forebyggende og/eller aflastende fodindlæg

Der kan være tale om forebyggende og/eller aflastende fodindlæg til meget sårbare fødder, hvor der er risiko for sårdannelser. Her vil der typisk være tale om patienter med diabeteshælsporleddegigt, nedsat følesans, nedsat blodforsyning eller hvor vævet i fodsålen er meget tyndt. Også overvægt taler for et aflastende fodindlæg.

Korrigerende fodindlæg

Korrigerende fodindlæg fremstilles ved forekomsten af medfødte eller erhvervede fejlstillinger i fødderne. Der kan f.eks. være tale om Cavusfod, platfodnedsunken forfod, skæve fødder mm.

Jeg vil gerne vide mere...

Du er altid velkommen til at kontakte os. Ring til Arne og Frederik på 56 65 32 33 og få en uforpligtende snak om skoindlæg.

Hælsmerter

Det virker meget lovende med de nye indlæg. I går løb jeg 4 km i de sportsskao, der før har givet problemer. Ingen ømhed hverken i fødder eller ben.

Pernille

Leddegigt

Diabetes

Platfod

Nedsunken forfod

Hælspore

Andre symptomer?

Jeg vil gerne vide mere...

Du er altid velkommen til at kontakte os. Ring til Arne og Frederik på 56 65 32 33 og få en uforpligtende snak om indlæg.