Hælsmerter (Apophysitis calcanei)

Hælsmerter hos børn

Aktive børn i alderen 6-15 år kan opleve hælsmerter som kan afhjælpes ved hjælp af specielle indlæg. Vores indlæg er individuelt fremstillet her på klinikken, så det passer 100% til de fødder der skal bruge det. Indlæggene fremstilles mens du venter, så du går herfra med et fungerende indlæg. Disse er rigtig effektive og effekten kan mærkes fra starten.

Hvad er Apophysitis calcanei?

Årsagen er ofte Apophysitis calcanei eller også kaldet Severs Syndrom. Apophysitis calcanei skyldes overbelastning i vækstzonen i hælbenet. Dette kommer af at achillesenen trækker i den bageste del af hælbenet, Apofysen. Apofysen er blød indtil foden er fuldt udvokset, hvilket den er omkring 14-15 års alderen. Herefter ses symptomet ikke længere. Hos børn, der vokser hurtigt kan scener og knogler have svært ved at følge med, hvilket kan øge risikoen for Apophysitis calcanei. Læs evt. mere om hælsmerter her på Netdoktor

ApophysitisCalcanei

Hvad er tegnene på Apophysitis calcanei?

Man kan ikke rigtigt se lidelsen, men børnene klager tit over smerter i hælene, når de skal løbe og f.eks. spille fodbold. De kan de derfor ikke være med i kammeraters leg, hvilket jo deprimerer dem meget. Forældrene søger med lys og lygte efter behandlingen, som ikke alle kender. Diagnose kan stilles ved at man forsigtigt trykker med to fingre, en på hver side af hælen, hvorefter barnet mærker en moderat smerte.      

Hvordan behandles det?

Apophysitis calcanei kan afhjælpes ved special indlæg som hjælper mod smerter i hælene.

Dette fænomen er heldigvis kun midlertidigt og barnet skal bare hjælpes igennem perioden så godt som muligt.

Jeg vil gerne vide mere...

Du er altid velkommen til at kontakte os. Ring til Arne og Frederik på 56 65 32 33 og få en uforpligtende snak om skoindlæg.

Behandlingen med disse indlæg bevirker at Jeppe igen kan leve som alle andre børn på 10 år. Han er begyndt i løbeklub, nu løber han 3-5 km uden problemer, han har tabt 5 kg, svømmer som en fisk i vandet og sidst men ikke mindst har vi fået vores glade dreng igen!

Er det de nye indlægs skyld eller er hans Apophysitis calcanei groet sammen – dette spørgsmål har vi også stillet os selv. Men vi har prøvet at få drengen til at tage til løb, med løbesko – uden indlæg – og så er den gal igen!

Vores konklusion er at disse indlæg som Arne Larsen laver er et rent mirakel, der er med til at give livskvalitet trods en lille men betydningsfuld skavank.

Mette og Morten

Velfungerende indlæg, der løfter hælen fra jordens overflade, laves for tiden mig bekendt kun af fodterapeut Arne Larsen, Køge.

Jens V. Bruun

Speciallæge